Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Ehető-e a Kumquat gyümölcs, és hogy kell ápolni?

2017/01/26. - írta: fitoland

kumquat-gyumolcs-diszfa.jpg

Rendszeresen érkezenk hozzánk kertjük, növényeik irányában érdeklődő megkeresések személyesen és interneten is. A legfrissebb kérdés kicsit meglepett, mert pl. kumquatot még mi sem ettünk, de azért próbáltunk a legjobb tudásunk szerint válaszolni:)

- Vettem egy kumquat fát és arra lennék kíváncsi, hogy ehető-e a termése és menyire igényes növény?

- Az érett kumquat ehető! Közepesen vízigéényes és szereti a sok fényt. Egyszerűen gondozható, szoliternek alkalmas.

- Amikor narancsszínű, akkor ehetem? Milyen ízű lesz?

- Igen, amikor narancsszínű, akkor érett. Még nem kóstoltuk:) Elvileg nem kell megpucolni, a héjával együtt fogyasztható. Tudomásunk szerint a legtöbbször lekvárt, likőrt készítenek belőle, esetleg szárítják, kandírozzák. Nyáron mindenképp a szabadban kell tartani napos helyen; télen pedig hűvösebb, világos helyen kell teleltetni. Teleltetésnél az öntözésre kell nagyon odafigyelni, nehogy túl öntözzük, ilyenkor elég kevés víz kell neki (de ez a teleltetési helytől függ). Tavasztól őszig érdemes hetente tápoldatozni.

Fontos, hogy a legtöbb esetben a boltban kapható kumquat-ot vegyszerekkel kezelik, mert akkor jobban tűri a szállítást. Tehát nem a héja árt, hanem a vegyszer, ami rákerül. Érdemes megmosni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr2612149903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása