Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Amikor a kaszás büntet, és annyi a fűnyírónak

2016/07/20. - írta: fitoland

funyiro-vs-kasza.gif

Mi az, ami gyorsabb egy motoros fűkaszánál, és még edzésnek is felér? A kaszálás! Ha Simon Damant teljesítményét nézzük, akkor mindenképp igaz ez a kijelentés. 

Bárki, aki már látott néhány nagy hollywoodi klasszikus film remake-et vagy akár próbálta frissíteni új szoftverrel az okostelefonját tudhatja, az újabb nem mindig jelent jobbat is. Ez volt a helyzet a 2012-es South West Annual Scythe fesztiválon Somersetben (Anglia) is, ahol egy férfi egyfajta modern Don Quijote-ként kiállt egy profi fűkasza ellen. 

Mielőtt továbbmennénk, ezt érdemes megnézni:

 

Szóval ódivatú kasza semmisítette meg a modern civilizáció egyik csúcstermékét. Hiába, a biomotor sokszor jobb a benzinesnél! :) A versenyben levő kaszás mindenféle püffögés, füstölés és leállás nélkül szépen leharapja azt a párszáz négyzetméter füvet, miközben az amúgy gyorsnak tűnő, szélesített vágófejjel(!) rendelkező kasza alulmarad a versenyben.

Meg kell azért jegyezni, hogy nem egy egyszerű "amatőr" kaszás győzött ennyire magabiztosan, hanem Simon Danant, többszörös kaszás verseny győztes. Míg egy átlagos ember kb. 5 négyzetmétert, addig Simon Damant 25 négyzetmétert képes 70 másodperc alatt lekaszálni, ami a legtöbb fűkaszát bőven felülmúlja. A teljességhez az is hozzátartozik, ha az a motoros csodakasza vagy mi nem állt volna le a verseny felénél, lehet, hogy ő nyer és mindenki továbbmegy, mert "nincs itt semmi látnivaló". 

Simonnak nem ez az első megmozdulása, már 2010-ben is megvillant tehetsége, amikor egy sövény-nyírós ellenfelét győzte le:

 

kaszas1.jpg


KERTÉSZETI TANÁCSOK VIDEÓN►IRATKOZZ FEL YOUTUBE CSATORNÁNKRA ITT»

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr48902792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csodatévő dzsagodar 2016.08.12. 09:29:29

Ha nem ilyen kötözni való elmebeteg van a fűnyíróval, akkor simán megeszi a másikat.

PonDrow 2016.08.12. 09:29:48

Arra tényleg kíváncsi lennék, hogy mennyivel hatékonyabb egy benzinmotoros fűkasza az árokpartok és oldalak kaszálásakor egy hagyományos kaszával szemben... Mert az alapján, ahogy a " szakembereket" látom a motoros fűkaszákkal dolgozni az utak mentén, egy Dózsa György féle (type 1514) kasza is hatékonyabb... :D
süti beállítások módosítása