Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

8 fontos kertészeti feladat márciusban

2017/02/23. - írta: fitoland

Kertészeti naptárunkban rendszeresen írunk szinte minden hétre egy-egy fontos kertészeti feladatot, de átfogó képet is szeretnénk adni.

Ha csak átfutni szeretnéd, mi mindent kell(ene) tenned márciusban a kertben, akkor itt egy rövid feladatlista, amit elmenthetsz magadnak (vagy a videóban zanzásítva is megnézheted): 

1. Tegyük rendbe az évelőágyakat!
2. Nekiláthatunk a kertünk rendbetételéhez (ágyások megtisztítása, ősszel lehullott lomb maradékának eltávolítása a gyepről), szemét összeszedése stb.
3. Virágágyásainkat előkészítjük (talajmunkák), szerves trágyázzuk;
4. Kora tavaszi virágzású díszbokrainkat az elvirágzást követően meg kell metszeni pl. Aranyvessző (Forsythia), Jázmin (Jasminum) , Bangita-félék (Viburnum);
5. A hónap vége felé elkezdhetjük a nyári virágzású félcserjék erőteljes visszametszését pl. Nyáriorgonák (Buddleia), Kékszakáll (Caryopteris);
6. Rózsáink metszése (a típusnak megfelelően);
7. Egynyári virágaink magjait elvethetjük már fűtött helyen (pl. szobai szaporítóládákba);
8. Ha kerti tavunkban halak is vannak, etetésüket el lehet kezdeni a hónap végétől.
 

 

Még több kerti tipp márciusra » 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr9912285355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása