Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Hogy éli túl a fagyot a cukorsüveg fenyő kaspóban?

2018/12/19. - írta: fitoland

Kertészeti Facebook csoportunkban hétről-hétre nagyon jó beszélgetések zajlanak. A tagok kisebb-nagyobb sikereiket is megosztják, így mindig találni szépen virágzó növényekről egy-egy fotót. Ezek mellett olyan kérdések is felmerülnek, ami nekünk, kertészeknek talán egyértelmű, de másoknak problémát jelenthet. Megválaszoljuk, és ezzel reméljük, hogy sokáig díszítik a növények otthonukat.

Egy friss kérdés a cukorsüveg fenyőkkel kapcsolatos:

KÉRDÉS: Valaki tart esetleg cukorsüveg fenyőt kaspóban? Mindenhol azt olvasom, hogy nem szabad hagyni átfagyni a földjét, de... ez hogyan kivitelezhető? Kertészetekben például hogyan oldják meg? Nem emlékszem, hogy láttam volna spéci kaspó védelmet, és a nagyobb fákat kizártnak tartom, hogy bevinnék éjszakára, mikor huzamosabban fagy. Köszönöm, ha megosztjátok a gondolataitokat ezzel kapcsolatban!

VÁLASZ: Gáfor Gergő kertészmérnök gyorsan megadta a választ: ásd el télire cseréppel együtt a kertben, vagy tedd bele egy nagyobb cserépbe, és rakj köré forgácsot szigetelés gyanánt! A lényeg, hogy a földje ne fagyjon össze teljesen, mert akkor sajnos nem tud vizet felvenni a növény és elszárad.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr714500744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása