Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Színkavalkád télen is - ciklámen, karácsonyi kaktusz, fokföldi ibolya

2015/01/16. - írta: fitoland

1_original.jpgCiklámen, karácsonyi kaktusz, fokföldi ibolya, mikulásvirág és sorolhatnánk hosszasan a sort... A téli rövid nappalok, a lombtalan kinti növények, a sokszor ködös, borongos táj látványa mind befolyásolják hangulatunkat. Van gyógyír hogy színesebbé, tavasziassá tegyük környezetünket, lakásunk egy-egy részét. A megoldás a különböző színekben nyiló, inpozás formájú virágaikkal díszítő szobanövények, melyek mosolyt csalnak arcunkra, amellett hogy pompásan díszítik lakásunkat. .

Ahhoz, hogy sokáig virágozzanak, majd elvirágzás után is levelükkel díszítsenek tudnunk kell mit szeretnek ezek a növények. Hőmérséklet? Víz? Tápanyag?

Ciklámen: A ciklámen erdei aljnövény, ahol a talaj közelében nyirkos és szűrt fényt kap. Ezért lakásunkban is hűvös és világos, de ne napos helyre tegyük. A locsolás nagyon fontos tényező a ciklámennél. Tegyünk tálcát a cserép alá és csak aluról öntözzük. Hagyjuk, hogy a növény fokozatosan felszívja a vízet, így biztosan nem szárad ki. A túllocsolás nagy gond lehet, hiszen azon már nem nem lehet segíteni. Mindig annyi vízet adjunk, hogy a földje nedves legyen.  Mivel a ciklámen télen virágzik, így ebben az időszakban adjunk neki virágzó tápoldatot. Elvirágzás után, tavasszal pihenni tér ekkor csökkentsük minimálisra a locsolást vagy akár ültessük ki a kert egy árnyékos részére. Még többet szeretne tudni a ciklámenről >>

Karácsonyi kaktusz: A téli hónapok egyik legszebb szezonális növénye, a szinpompás, lilás-rózsaszínes, esetenként fehér, narancssárga virágú karácsonyi kaktusz. A  hőmérséklet tekintetében a 13-20 celsius fokos lakást kedveli. Hűvös, világos helyre tegyük, közvetlen napfénytől óvjuk. Bőségesen öntözzük, mindig legyen  nedves a földje, de soha ne álljon vízben.

Fokföldi ibolya: Kedvelt virágzó szobanövényünk, mely igazából afrikai ibolya. Egész évben virágzik, színválasztéka hatalmas, fehér, lila, bíbor, rózsaszín árnyalatokban pompázik. Kedveltségére utal, hogy napjainkabn egyre több helyen látunk teltvirágú és mini fajtát is. Virágzáskor hetente egyszer érdemes virágzó szobanövény tápoldattal öntözni. A meleg, napos szobát kedveli. Mérsékelten öntözzük, két locsolás között hagyjuk a földjét picit kiszáradni.

Virág, ajándék és minden, ami a növényimádókat érdekli >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr297079581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása