Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Japán kertek a nagyvárosban - ilyen a plató kertészet!

2018/06/12. - írta: fitoland

keitrucksgardencontest.jpg

A nagyvárosi kertészkedés egyfajta luxus hobbi, hiszen telket szerezni a városban közel lehetetlen (kivétel ez alól a közösségi kertek intézménye), a balkon pedig annyira pici, hogy két nagyobb növény fér el csak rajta. Vagy mégsem? Nemrégiben japán kerttervezők viszont bizonyították azt, hogy kis kreativitással és képzelőerővel bármilyen pici hely egy csodás kertté varázsolható!

Japánban a Kei Trucks nem csupán a szállítmányozásban ismert kisteherautóival, hanem a kertészek, növényimádók körében is. Ugyanis évente egyszer ezek az autók jó alapot (szó szerint) biztosítanak a Kei Trucks Garden Contest-nek, amit a Japán Tájépítők Szövetsége szervez. A Kei Trucks járművei olyan teherautók, amelyeket ott nagyrészt a japán építő- és tereprendezési "iparban" használnak, és ezért a nagyvárosi, minden millimétert felhasználó gondolkodásmódban remek hordozói a japán mobilkertek tervezőinek. 

Ezek a kis mintakertek a formatervezés különböző irányzatait mutatják be, a tradicionális japán kertektől a modern elemekig, a világítás és a vízfunkciók használatával, hogy hihetetlenül bonyolult jeleneteket hozzanak létre egy apró területen. A növények mellett különböző díszítőelemekkel is ellátják az alkotásokat, így egy mini-szökőkút vagy a különböző szobrok szinte természetes kiegészítői a kerteknek.

A lényeg, hogy ha szeretnél egy kis természetet a balkonodra varázsolni és azt gondolod, kevés helyed van - felejtsd el! A versenyben indulók pályaművei bőséges inspirációt adnak neked ahhoz, hogy létrehozz egy pop-up kertet.

Hívj meg  balkonnövényeket pár kattintással az otthonodba - webáruházunk az egész ország területére kiszállítja a legszebb dísznövényeket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr9614043484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása