Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Zöldfalak, növényfal inspirációk (videó)

2016/08/24. - írta: fitoland

Irodai belsők zöldfal vagy növényfal alkalmazásával

Ahol találkozik a művészet, az ökológiai attitűd és mérnöki hozzáértés és olyan érzést kelt, mintha a a szabadban lennénk. Helló, élhető iroda! 

 

A zöldfal olyan függőleges kert, amit sűrű növénytakaró borít. Sokféle megjelenési formája létezik, de mindegyik közös jellemzője a függőleges növényfal. A zöldfal lehet nyírt, futtatott vagy épített és megjelenhet épületek kül- és beltereinek falain egyaránt. Falakon, homlokzatokon is szépen mutat, de térelválasztóként, szoborként és nem utolsó sorban, reprezentatív belső terek díszeként játszhat szerepet egy élő növényfal.

Nem csak szép, hasznos is!

Mivel a növények széndioxidból oxigént termelnek, így az esztétikai értéken túl valós hasznuk is van, hiszen tisztítják is a levegőt! A városi lét sok káros hatását (levegő- és porszennyezés) így segítenek kompenzálni azok számára, akik növényfalak "társaságában" töltik idejüket. A környezetvédelem és az esztétika házassága nem csak az épület szépségét, esztétikai értékét emeli, de egyben a dolgozók és az odalátogatók közérzetét is nagymértékben javítja, mindezt környezettudatos gondolkodással alátámasztva.

További információk az irodai növényápolásról, növényfenntartásról »

Az irodai munkakörnyezetet hangulatossá, érdekessé tételében belsőépítészek, lakberendezők és sok-sok szakember tud segítséget nyújtani. Mi ezeket az ötleteket Facebookon és Pinteresten begyűjtjük és bemutatjuk, érdemes követni! :)

Ezt olvastad már? Irodai növénydekorációs ötletek » 


A Fitoland Kertészetek egyik fő tevékenysége rendezvények, irodaházak, intézmények, éttermek élő növényekkel való feldíszítése. Belső és külső tereket szoktunk élő növényzettel feldíszíteni, és ezzel egészségesebbé, kellemesebbé tenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr3411649044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása