Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

5 tipp orchidea gondozáshoz - videó!

2015/01/14. - írta: fitoland

 

1. ÖNTÖZÉS
Az orchideát akkor érdemes öntözni, amikor már majdnem teljesen száraz a talaja. Ez heti egy-két locsolást jelent. A földlabda nedvességtartalmára a léggyökerek színe utal. Amíg zöldek a gyökerek, nincs szüksége a növénynek vízre, ha viszont világos-szürkés árnyalatúvá válnak, akkor meg kell öntözni az orchideát.

2. NAPFÉNY
Világos, de tűző naptól mentes helyen neveljük orchideánkat. Nyáron kitehetjük a teraszra, de az erős, direkt nap- fénytől akkor is óvni kell. Déli ablak ideális az orchideának, de télen, mikor nagyon alacsonyan jár a nap, tegyük át nyugati vagy keleti ablakba, különben megégnek a levelek. Ha erre nincs mód, akkor az ablaktól távolabbi, de még világos hely is megfelel neki.

Virág, ajándék és minden, ami a növényimádókat érdekli >>

 

3. HŐMÉRSÉKLET/PÁRA
A 18–24 °C hőmérsékletű lakásban kiválóan érzi magát a lepkeorchidea, sőt nyáron a 27–28 °C–ot is kibírja, de hidegben a növekedése leáll, a fejlődésben levő bimbók lehullanak. Mivel a 60–70%-os relatív páratartalmat szereti a legjobban az orchidea, ha lakásunk ennél szárazabb, spricceljük, öntözzük gyakrabban az orchideát.

4. EDÉNY
Az átlátszó műanyag cserép csak a tenyészidőszak alatt fontos, utána bármilyen edény megfele az orchideának. A cserépnél egy fontos van: olyat válasszunk, aminek az alja nem lapos, hanem kis lábakon áll. A cserép és a kaspó között így létrejövő egy-két centiméternyi légrés fogja megakadályozni a gyökerek vízben rothadását.

5. TÁPOZÁS
Szinte nélkülözhetetlen a rendszeres tápanyagpótlás, ha szeretnénk, hogy orchideánk évente legalább kétszer virágozzon. Télen ritkábban, minden harmadik-negyedik öntözéskor, nyáron a növekedés beindulása miatt gyakrabban, minden második öntözés alkalmával tegyünk az öntözővízbe a gyári előírás felére, harmadára hígított tápoldatot.

További jótanácsok itt >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr657073907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása