Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Mediterrán növények kiültetése - leander, citrusfélék, murvafürt és kína rojtosvirág

2017/04/11. - írta: fitoland

A teleltetés megviseli mediterrán növényeinket, itt az ideje őket kiültetni. De mire figyeljünk? Rövid videóban adunk tanácsokat!

 

LEANDER

A leander egész évben nő és virágzik, ezért sok tápot és gyakori átültetést igényel. Ha szükséges, kirakáskor ültesd át! Válassz nagyobb méretű cserepet, ültesd át általános, vagy mediterrán virágfölddel, a megnyúlt hajtásokat vágd vissza. Ha a leander a tél során felkopaszodott, a hajtások felét 20-30 cm-re metszd vissza!

CITRUSFÉLÉK

Nehezen viselik a telet a lakásban, gyakran sok levelük lehullik.Ilyenkor a gyümölcsöket szedd le, a hajtásait felére vágd vissza és csak akkor öntözd, ha a földje már kiszáradt!Átültetni csak akkor célszerű, ha már új leveleket hozott.

MURVAFÜRT

A murvafürt vagy papírvirág is gyakran felkopaszodik a tél során.Kirakás után öntözd óvatosan, kezdd el tápozni virágzó növényekhez való táppal és ültesd át, ha már új leveleket hozott.Mivel a murvafürt futónövény, ezért érdemes támrendszerre futtatni és gyakran visszavágni a nyár során.

KÍNAI ROJTOSVIRÁG

A kínai rojtosvirág (Loropetalum) a lakásban is szépen telel.Kirakáskor ültesd át és vágd vissza, hogy szép sűrű legyen!Tápozd rendszeresen, így egész nyáron virágozni fog.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr3712416313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása