Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Hasznos irodai növények, amik felvidítják a munkahelyed!

2016/08/18. - írta: fitoland

iroda_02.jpg

Egy lehangoló, szürke irodában üldögél egész nap, miközben kint jó idő van? Szerencsére számos növény van, ami nem csak igénytelen, de jól viseli az irodai világítást is. A következőkben összegyűjtöttük azokat a növényeket, amik felvidítják a környezetet, tisztítják a levegőt és segítenek elviselni az egész napos irodai munkát.

Mindenek előtt érdemes tudni, hogy vannak növények, amik nem csak vidám színeikkel dobják fel az irodát, hanem egyéb jótékony hatásuk is van! Ezek a hasznos irodai növények:

  • tisztítják a levegőt és eltávolítanak bizonyos szerves vegyületeket a levegőből, melyek a tisztítószerekből, irodai felszerelésből kerülnek a levegőbe
  • növelik a páratartalmat és elnyeli a szén-dioxidot, így javítja a levegő minőségét
  • és jó rájuk nézni, de ezt már említettük :)

Nézzük részletesebben, melyek ezek a hasznos irodai szobanövények!


Klasszikus szobanövények


Számos beltéri cserepes növény van, amit valószínűleg már mindenki látott munkahelyen, iskolában, orvosi rendelőben, épp azért, mert könnyű őket gondozni. A legjobbak ilyen szempontból azok, amik a gyengébb fényviszony, a poros környezet vagy az időnként elfelejtett locsolás ellenére is láthatólag jól érzik magukat a helyükön. Bár önmagukban kicsit egyszerűnek, vagy túlságosan is megszokottnak tűnnek, könnyen fel tudjuk őket dobni egy modern kaspóval, vagy egy saját kezűleg dekorált régi terrakotta cseréppel is, hogy valóban az iroda dísze legyen.


Klasszikus szobanövények légtisztító hatással:

  • Zöldike (Chrolophytum comosum)
  • Anyósnyelv (Sanzaveria trifasciata)
  • Szobai futóka (epipremnum aureum)
  • Vitorlavirág (Spathiphyllum)

A legnépszerűbb légtisztító növényekről itt olvashatsz »

3021742-poster-1280-desk-plant-productivity.jpg

Szokatlan szobanövények


Ha valami egyedibb növényt szeretne, természetesen azok között is találhatóak olyanok, amik kevés törődést igényelnek, és jól viselik a gyenge fényviszonyokat. Ilyen például a Tillandsia, ami talaj nélkül, csupán tápoldatos permetezéssel is az iroda exkluzív dísze lehet.

Az alábbi cikkben olvashat róla bővebben »


Terráriumok


Egy egyedi kis terrárium is jó ötlet lehet, ha tényleg nincs sok hely az asztalon. Ez készülhet egy szép üvegvázából, vagy egy egyszerű befőttes üvegből is. Csupán egy réteg kavicsra, egy réteg földre, mohára, és esetleg apró páfrányra, vagy más növényre lesz szükség hozzá, ami szereti a nedves környezetet.


Pozsgások és kaktuszok


A pozsgások és kaktuszok is jó választások lehetnek az irodában, ha legalább egy kevés napfény éri őket, hiszen ritkán kell locsolni és nagyon jól illenek hozzájuk a modern, jópofa kaspók.


További információk az irodai növényápolásról, növényfenntartásról »

Az irodai munkakörnyezetet hangulatossá, érdekessé tételében belsőépítészek, lakberendezők és sok-sok szakember tud segítséget nyújtani. Mi ezeket az ötleteket Facebookon és Pinteresten begyűjtjük és bemutatjuk, érdemes követni! :)

Ezt olvastad már? Irodai növénydekorációs ötletek » 



A Fitoland Kertészetek egyik fő tevékenysége rendezvények, irodaházak, intézmények, éttermek élő növényekkel való feldíszítése. Belső és külső tereket szoktunk élő növényzettel feldíszíteni, és ezzel egészségesebbé, kellemesebbé tenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr4610423998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása