Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Madárbirs, japánbirs

2016/04/05. - írta: fitoland

madarbirs.jpg

A madárbirs közkedvelt díszcserje, az egyik legmutatósabb tavasszal virágzó növény. Nagy piros virágaival kora-tavasszal, nyáron zöld leveleivel, sárga birsszerű terméseivel ősszel díszítő lombhullató dísznövény.

Japán középső és déli részének 1000-2100 magas hegyoldalaiban, tó és folyópartokon honos. Áprilisban hozza világító piros félig telt virágait. Napos helyet üde tápdús talajt szeret, és mérsékelten szárazságtűrő.Meszes talajon levelei kicsit megsárgulnak. Legjellemzőbb japánbirs fajta az Etna(Chaenomeles Etna). Nagy díszértékű, ám tövises, így alacsonyabb védősövénynek is ideális.
Japánbirs skarlátvörös, Chaenomeles Etna a Fitolandban >

 

A madárbirsek lombhullató, fél-örökzöld vagy örökzöld cserje, amelyeket lombjáért, 5 szirmú, apró virágaikért és terméseikért ültetnek. Egyes fajták nagyszerűen mutatnak magánosan, szoliterként ültetve, mások kitűnő talajtakarók vagy sövénynek alkalmasak. Parkokban és a faiskolákban is nagyon sok madárbirs fajtájával találkozhatunk. A madárbirs télálló növény.

További birs fajták a Fitoland webáruházban >

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr788568718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása