Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Tegyük egészségesebbé az irodát növényekkel!

2017/02/13. - írta: fitoland

egeszseges-iroda-novenyekkel.jpg

Arról már írtunk, hogy milyen sokat számít, ha néhány virág kerül az irodába. A légtisztító növényeknek köszönhetően tisztább lesz a levegő körülöttünk, és az általános hangulatot is javítják jelenlétükkel. Hiszen a steril iroda untató és az ott dolgozók kevésbé végeznek hatékony munkát.

Növény típusok az irodában »

Most azonban még jobban szeretnénk elmerülni a témában, hiszen számos felmérés igazolja, hogy a növények növelik a komfortérzetet és ezáltal csökkentik a feszültséget, levertséget, a munka okozta stresszt. Különösen jótékony hatással vannak a kreatív vagy nagy koncentrációt igénylő munkát végző emberekre.
Ezek a hatások pedig azt eredményezik, hogy a növények irodába kerülése után néhány hónappal jelentősen csökkenhet a betegség miatti hiányzások száma.

Nézzük, hogy pontosan milyen jótékony hatásuk is van az egészségünkre és miben segítenek nekünk pontosan:

  • megkötnek bizonyos káros anyagokat
  • kiszűrik a port és szennyező anyagokat a levegőből
  • emelik a levegő páratartalmát
  • nyáron hűsítő hatásuk van
  • csökkentik a stresszt
  • javítják az általános hangulatot
  • csökken a levertségre, fejfájásra, légúti problémákra panaszkodók száma
  • növelik a mentális és fizikális komfortot

Az irodát otthonosabbá tehetjük, ezáltal pedig szívesebben dolgozunk, nagyobb hatékonysággal és kevesebbszer is betegszünk meg. És ehhez az eredményhez nem kell dzsungellé változtatni az irodát! Egy kutatás szerint elegendő 10 négyzetméterenként 1 növény elhelyezése. 
Ha bizonytalan vagy és szakmai segítségre van szükséged, hogy milyen növény is lesz a megfelelő, akkor is keress minket bátran az alábbi témákban:

Növénydekoráció »

A növényekbe fektetett pénz pedig hamar meg fog térülni, ha csak a kevesebb betegséget és hatékonyabb munkát nézzük, amit nekik köszönhetünk.

További hasznos információk a növények légtisztító képességéről »

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr4712254322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása