Dísznövény, kert dekoráció - tanácsok szövegesen és videón!

Természet a város közepén: séta a Feneketlen-tónál

2017/05/29. - írta: fitoland

feneketlen.jpg

Ki gondolná, hogy a benzingőztől, villamos csikorgástól és úgy általában a közlekedés sokszor idegesítő zajától tényleg csak pár lépésre ott van a természet? Pedig a Feneketlen-tó szépségére és arra, mennyire tele van élettel, szinte minden évben rácsodálkozunk. Friss klipünkben a tó szépségét, állatainak és növényeinek egy-egy szép pillanatát örökítettük meg. A Környezetvédelmi világnaphoz közeledve (június 5) ajánljuk minden olvasónak, hogy tisztelje meg a tavat figyelmével! 

A tó keletkezés körül ugyan vannak legendák, de a valósághoz legközelebb az áll, hogy 1877-ben, a jelenlegi Kosztolányi Dezső tér helyén állt egy téglagyár, és ott az építkezés következtében keletkezett agyaggödör alján felszín alatti vízfolyás bukkant fel.  


Sajnos a tó vízminősége az 1980-as években romlásnak indult, ekkor építették be a feneketlen-tavi horgászegyesület kérésére a középen látható vízforgató berendezést, ami ötletesen szökőkútként is funkcionál.

Kicsivel több mint 1 hektáros területen fekszik az amúgy nem feneketlen mélységű tó, mert átlagosan kb. 4 méter mély. A tó közvetlen közelébe tilos menni, de körülötte egy nagyon szép sétány és park van kialakítva. Kiváló hely arra, hogy akár egy ebédszünetet, vagy 1-2 órát úgy eltöltsön ott az ember, hogy tényleg pár lépés közelben maradjon a tömegközlekedéshez. 

Ezt olvastad már?

Te mit tehetsz a környezetedért? 10 pontban összefoglaltuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fitoland.blog.hu/api/trackback/id/tr2812548355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása